H.A. Lorentzweg

De draad weer oppakken
In de voorziening voor beschermd wonen aan de H.A. Lorentzweg in Bussum Zuid bieden wij 24-uurs begeleiding aan 26 cliënten van diverse leeftijden met diverse problematiek.

Locatie en dependances

De woonvoorziening staat aan de H.A. Lorentzweg in Bussum Zuid, in een groene omgeving met grote tuin, een park voor de deur en de hei op steenworp afstand. In de directe omgeving is een supermarkt en openbaar vervoer (bus). Het NS-station Bussum Zuid bevindt zich op ca. 1,5 km van de locatie. Het centrum van Bussum is op ca. 2 km afstand.

Alle kamers hebben een eigen sanitaire ruimte en een oppervlakte van ca. 25 m2 in totaal.

Cliënten die gebruik maken van het groepswonen hebben een gemeenschappelijke huiskamer waar de maaltijden gezamenlijk en in aanwezigheid van begeleiding gebruikt worden. Ook de inkopen en de bereiding van de maaltijd worden gezamenlijk gedaan. Zij die individueel wonen kunnen voor de bereiding van hun maaltijd gebruik maken van een algemene keuken.

Begeleiding

In de woonvoorziening wordt zowel groeps- als individuele begeleiding geboden. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. In de nacht is er een slaapdienst. Afhankelijk van de indicatie en zorgvraag kan de frequentie en duur van de individuele begeleiding variëren.

Er zijn vaste koffiemomenten per dag waar alle cliënten gebruik van kunnen maken en waar ook begeleiders aanwezig zijn. Daarnaast is de begeleiding aanwezig bij vaste groepsmomenten en worden er individuele afspraken met cliënten gemaakt ten behoeve van de begeleiding.

(re) creatieve activiteiten

We vinden het belangrijk dat de cliënten naar vermogen enige dagbesteding hebben, in principe buitenshuis. Waar nodig wordt begeleiding geboden bij het vinden van een zinvolle daginvulling.

In de locatie is een ruimte met internetcafé en mogelijkheid voor creatieve activiteiten. Eén keer per jaar kunnen de cliënten gezamenlijk op vakantie. Tevens is er aandacht voor sportieve activiteiten zoals wandelen, hardlopen en zwemmen.